TEKEN DE STEUNPETITIE VOOR HOUTVUUR

”Samen sterk voor het behoud van houtvuur”

Houtstokers: laat van je horen!

Houtvuur verbindt. Al eeuwenlang gebruiken mensen vuur om zich mee te verwarmen, om op te koken en om samen gezelligheid te beleven. Een eerste levensbehoefte! Als houtstokers in Nederland willen we ruimte hebben én houden om te stoken.

Juist in deze tijd snakken we naar gezelligheid. Met een verantwoord vuur in de kachel genieten we van warme en gezellige winterdagen.

Zet je handtekening onder deze petitie. De duizenden handtekeningen gaan we samen naar Den Haag brengen. We bewijzen dat liefhebbers van houtvuur echt werk maken van goed en verantwoord stoken!

UPDATE 11-2022

De steunpetitie voor Houtvuur is inmiddels gesloten. Ruim 26750 houtstokers in Nederland hebben hun steun betuigt en de petitie ondertekent.

26751

Ondertekeningen

Deel deze petitie

     

DOOR EN VOOR CONSUMENTEN

Deze steunpetitie is van en voor consumenten. Overlast mag ons niet uit elkaar drijven. Dus gun elkaar de sfeer en warmte en kijk om naar uw omgeving. Als er op een verantwoorde manier gestookt wordt, is er geen overlast! De klachten en rapportages zijn te vaak gebaseerd op de slechtste voorbeelden waarin onverantwoord wordt gestookt. Daarom pleiten wij voor goed stoken, waarbij we als stokers de volgende ‘regels’ actief te hanteren. Hoe ziet verantwoord stoken eruit?

  1. Altijd: voorkom als stoker overlast voor je omgeving (en jezelf)
  2. Gebruik schoon én droog hout
  3. Stook in een up-to-date kachel van hoogstaande kwaliteit
  4. Bouw je vuur op volgens de Zwitserse methode
  5. Laat je kachel installeren en onderhouden op de juiste manier

Consumenten in Nederland maken grote stappen als het gaat om beter stoken. Onderzoek (bron: RIVM) wijst uit dat de lucht de afgelopen jaren fors schoner is geworden in ons land. Draag jij hier ook je steentje aan bij?

TIP: Sluit je aan bij de grootste stokersvereniging van Nederland

Als liefhebber van houtvuur je passie delen? Profiteer dan nu van een jaar gratis lidmaatschap van De Groene Stoker. De grootste stokersvereniging van Nederland. Tijdens je lidmaatschap profiteer van je van vele voordelen:

  • exclusieve uitnodigingen
  • gratis tips en adviezen
  • ledenkorting op jouw stookbenodigdheden
  • kans op mooie prijzen

Meer weten?