ONS TEAM

Maak kennis met het team van De Groene Stoker

Sander van den Bogert

Tijdelijke voorzitter De Groene Stoker

Mijn naam is Sander van den Bogert, woonachtig in Nistelrode en een 'echte' houtstoker met een passie voor vuur. En momenteel neem ik tijdelijk de rol van voorzitter op mij!

Freek Hazejager

Secretaris van De Groene Stoker

Mijn naam is Freek Hazejager, 75 jaar oud en ik woon in Wijk bij Duurstede.

Al mijn hele leven ben ik gek op een vuurtje stoken. Dit is begonnen in mijn jeugd in Den Haag. Met oud en nieuw waren er bijna overal behoorlijke vuren.

Die liefde voor vuur is altijd gebleven en in alle huizen waarin ik heb gewoond zat een open haard. In het eerste huis heb ik hem zelf met vallen en opstaan gemetseld. Dat was begin jaren 70. In ons huidige huis zat ook een open haard. Die hebben wij in 2010 om laten bouwen tot een gesloten houtkachel. Vanaf dat moment ben ik begonnen met het zoeken naar betaalbaar of liefst gratis hout. Dit is nu zo ver dat we met een groepje van 4 vrienden elk jaar op jacht gaan naar betaalbaar stook hout. Over het algemeen lukt dit aardig. Per jaar oogsten we ongeveer 10 kuub. We kunnen nu veilig bomen om zagen en tot stookhout kloven. Hiervoor hebben we een tweetal ketting zagen en een klover tot onze beschikking. Ik ben dus redelijk verslaafd aan hout stoken en doe dat het liefst op een verantwoorde manier.

Niet al te lang geleden kwam ik De Groene Stoker tegen op internet. Dit is een club naar mijn hart. Dus ik was snel “vriend”. In een nieuwsbrief werd gevraagd naar bestuursleden. Na een gesprek met de voorzitter heb ik een bestuursvergadering bijgewoond met als resultaat dat ik nu mag behoren tot het bestuur van De Groene Stoker.
Een prachtig platform wat veilig en verantwoord hout stoken voor staat.
Ons doel is om een krachtige community te bouwen. Zodat verantwoord hout stoken als milieu vriendelijke traditie kan worden voortgezet.

Wist u dat de mens het vuur sinds meer dan 400.000 jaar beheerst en de ontwikkeling van onze beschaving zonder vuur ondenkbaar is?

Jan Groot

Penningmeester van De Groene Stoker

Mijn naam is Jan Groot en ik ben de penningmeester van De Groene Stoker. Ik verzorg de boekhouding van De Groene Stoker en daarbij deel ik graag mijn kennis over verantwoord stoken en denk samen met mijn mede bestuursleden mee hoe we houtstoken in Nederland op een positieve manier kunnen belichten.

Jaap Veensma

Bestuurslid De Groene Stoker

Mijn naam is Jaap Veensma, 57 jaar en inwoner van Nieuwehorne (Friesland). Ik ben al ruim 20 jaar een fervente stoker en heb in die tijd al heel wat brandhout verbrand. In het begin stookte ik een open haard, maar al snel stapte ik over op een Jacobus 6 houtkachel.

De afgelopen jaren heb het aantal houtkachels in mijn omgeving, maar ook in Nederland, zie toe nemen, mede door de energie- en coronacrisis. Hierdoor is ook het aantal mensen dat weinig kennis heeft van verantwoord hout stoken gestegen. In mijn rol als algemeen bestuurslid van De Groene Stoker zie ik het als een mooie kans om een grotere rol te spelen in het bewust maken van mensen van hoe je verantwoord stookt en alles wat daarbij komt kijken. Ik ben vastbesloten om mijn kennis en ervaring te delen en mensen te helpen om op een duurzame manier te stoken en zo bij te dragen aan een schonere en gezondere wereld.

Nick Drost

Bestuurslid De Groene Stoker

Mijn naam is Nick Drost, 28 jaar oud en ik woon in Lunteren. Met mijn passie voor vuur en houtkachels draag ik graag mijn steentje bij om houtstoken op een positieve manier op de kaart te zetten.

Uit passie voor houtvuur

Het bestuur van Stichting De Groene Stoker bestaat alleen uit actieve vrijwilligers met een passie voor houtvuur. Onze bestuursleden vinden het belangrijk om naast hun baan en gezinsleven dé gezamenlijke doelen te bereiken.

Wil jij ook wat betekenen voor De Groene Stoker? Neem dan contact op met ons.