ONS TEAM

Maak kennis met het team van De Groene Stoker

Ed de Jong

Voorzitter De Groene Stoker

Mijn naam is Ed de Jong, 68 jaar, gepensioneerd interim manager en wonend in Amersfoort. Sinds december 2020 ben ik voorzitter van de stichting de groene stoker. In 2019 ben ik gestart met het stoken van hout in mijn Jydepesjen Sensa houtkachel. Dit enerzijds als aanvulling op mijn vloerverwarming en anderzijds gewoon voor de gezelligheid.

Ik werd getriggerd door alle negatieve publiciteit over houtstook. Ik realiseer me dat bij onvoldoende kennis van houtstook je zomaar overlast kan veroorzaken. Bij gebruik van de juiste middelen is overlast echt niet nodig. Daarom zet ik mij als voorzitter in voor de goede stoker die de juiste middelen gebruikt om efficiënt te stoken.

Nanno Bolt

Bestuurslid De Groene Stoker

Mijn naam is Nanno. Ik ben rond een halve eeuw oud en woon op de Veluwezoom. Vanuit mijn bestuursfunctie bij De Groene Stoker draag ik graag bij aan bewuste houtstook. Hierin vind ik het belangrijk dat overlast beperkt wordt. Belangrijke voorwaarden daarvoor zijn het gebruiken van een gekeurde EcoDesign kachel en het gebruiken van de juiste stookmethode. Maar daarmee ben je er als Groene Stoker nog niet. Welk hout moet je gebruiken, welke maat van kloven en hoe sla je brandhout op voor de juiste droging zijn net zo belangrijk. Graag kom ik in gesprek met de leden om hierin te adviseren.

Kai Boonzaijer

Bestuurslid De Groene Stoker

Mijn naam is Kai Boonzaijer, getogen in Barneveld, 39 jaar jong en in het dagelijks leven deeltijd ZZP-er als houtbewerker waar ik in mijn eigen werkplaats in opdracht werkstukken/meubels vervaardig met een persoonlijk verhaal en daarnaast ook deeltijd Coördinerend Begeleider bij Stichting Ons Bedrijf in Barneveld ben. In deze functie begeleid ik mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in het werkveld.

Sinds december 2020 mag ik mij bestuurslid van de Groene stoker noemen. Ik volg de discussie rond het hout stoken al langere tijd en hoewel ik het er mee eens ben dat hout stoken voor overlast kan zorgen en schadelijk kan zijn heb ik mij erover verbaast hoe eenzijdig deze discussie lijkt te zijn. Ik ben het er mee eens dat er wat moet gebeuren maar een algeheel stookverbod lijkt mij niet wenselijk. Ik ben er van overtuigd dat hout stoken kan zonder overlast voor anderen en deel graag mijn steentje bij aan de Groene stoker om hout stokers en niet stokers hier bewust van te maken. We willen geen rokende schoorstenen maar wel op z'n tijd kunnen genieten van een gezellig haardvuurtje. Dit kan met de juiste informatie en de juiste middelen voor een efficiënt gestookt houtvuur.

Inge van der Vaart

Secretaris De Groene Stoker

Mijn naam is Inge van der Vaart en ik ben de secretaris van De Groene Stoker. Ik verzorg de correspondentie en de boekhouding van De Groene Stoker. Ik vind het belangrijk om duidelijk te maken dat ‘verantwoord’ stoken heel belangrijk is, ben zelf in het bezit van 2 houtkachels.

Ik ben 47 jaar en woon samen met mijn man en 2 zoons van 16 en 13 jaar in het mooie Nijkerk. In mijn vrije tijd wandel en zing ik graag. Ik ben lid van een Gospelkoor en geniet daar met volle teugen van.

Uit passie voor houtvuur

Het bestuur van Stichting De Groene Stoker bestaat alleen uit actieve vrijwilligers met een passie voor houtvuur. Onze bestuursleden vinden het belangrijk om naast hun baan en gezinsleven dé gezamenlijke doelen te bereiken.

Wil jij ook wat betekenen voor De Groene Stoker? Neem dan contact op met ons.