Overhandiging petitie houtvuur

Houtstokers in Nederland hebben massaal gehoor gegeven aan het ondertekenen van de Petitie voor verantwoorde houtstook. Houtstokers, hartelijk dank voor het ondertekenen van de petitie. Jullie hebben voor de 26.500 handtekeningen gezorgd.

Afgelopen dinsdag, 15 november 2022, was daar het moment van het overhandigen. Nanno Bolt en Ed de Jong, bestuursleden van de Stichting De Groene Stoker, waren afgereisd naar het gebouw van de 2e Kamer der Staten Generaal in Den Haag om de petitie te overhandigen.

Tjeerd de Groot (D66), voorzitter van de Kamercommissie Infrastructuur en Milieu, nam de petitie in het bijzijn van zijn drie collega-Kamerleden, Kiki Hagen (D66), Erik Haverkort (VVD) en Eva van Esch (PvdD) in ontvangst.

De Groene Stoker maakt zich sterk om verantwoord te (blijven) stoken. De stichting geeft tips en adviezen voor verantwoord stoken via een kenniscentrum op haar website. Helaas zijn er nog te veel consumenten die op een verkeerde manier vuur stoken, waardoor zij worden gezien als onruststokers. Onnodig vindt Nanno Bolt: “Deze petitie aan Tjeerd de Groot is een signaal van tienduizenden gepassioneerde stokers die graag op een verantwoorde manier genieten van houtvuur. De warmte en sfeer van het houtstoken draagt direct bij aan hun welzijn”.

Langs deze weg willen we je nogmaals bedanken voor het ondertekenen van de petitie.

Bekijk hier de beelden van de overhandiging terug:

Sluit je gratis aan bij de grootste stokersvereniging van Nederland

Door het ondertekenen van de petitie houtvuur heb jij laten zien dat je het (verantwoord) stoken van hout steunt. Bij De Groene Stoker maken wij ons hier ook hard voor. We zijn de grootste stokersvereniging van Nederland en samen met vele andere houtstokers (vrienden) delen wij de passie voor vuur en houtkachels. We vertegenwoordigen de belangen van de Nederlandse houtstoker en zo maken wij ons samen sterk om ook in de toekomst verantwoord te blijven stoken. 

Als vriend van De Groene Stoker en profiteer van van vele voordelen, zoals:
  • Jouw belangen als houtstoker worden behartigt
  • De positieve kant van houtstoken wordt belicht in de media (zowel online- als offline)
  • We geven je stooktips en adviezen en leren je verantwoord stoken;

Steun jij ook De Groene Stoker? Word dan snel gratis vriend!