Een brandend houtvuur is niet alleen rustgevend, maar ook erg fascinerend. Kijken naar flikkerende vlammen is een aangenaam tijdverdrijf. Maar het prachtige vuurbeeld is niet het enige voordeel van een houthaard. Steeds meer mensen kiezen met houtkachels voor meer conventionele vormen van (sfeer)verwarming. Waarom u zou moeten kiezen voor een houtkachel? We vertellen het u graag en zetten de voordelen op een rij:

Goedkoper verwarmen

Elektriciteit en gas zijn de duurste brandstoffen om te gebruiken om uw huis te verwarmen. Ter vergelijking: in 2020 kostten goed gedroogde houtblokken ongeveer 7 eurocent per kWh, terwijl elektriciteit 20 eurocent per kWh kost.

Onafhankelijker

De meeste van ons zijn gewend aan het comfort van centrale verwarming. Maar wat is er nu fijner dan op koude avonden voor een vuur te zitten en erover na te denken dat u geen energiebedrijf betaalt voor dit voorrecht. Het is ook een troost om te weten dat in het geval dat uw elektriciteit of gas wordt afgesneden, misschien bij extreem weer, u altijd een blok hout in het vuur kunt stoppen en warm kunt blijven terwijl de storm buiten woedt.

Gezellige en authentieke warmte

Behalve de heerlijke warmte, is er nóg een goede reden om met elkaar bij het vuur te zitten. Het is er gezellig. En uit wetenschappelijke studies komt naar voren dat mensen met een houtkachel zich beter voelen!